Friday, June 28, 2013

Feeling retro

Friday is my post day, as it seems :) Pleasant noon in Skopje, so I used it to go out with my friend.Thank God, it is not hellish hot these days, so I had a chance to wear this Mango blouse which I adore.I love the model, it is so retro, so ladish.This skirt is also retro, it belonged to my mother, but now it is mine.Plisse is back.The bag and the shoes matched perfectly.
Wishing you all great stylish weekend
:*


Friday, June 21, 2013

Модна разгледница

Скопје во лето обично е полно со туристи кои ги разгледуваат неговите убавини.Денес и јас бев турист во својот роден град.Ни топлото време не ми сметаше да прошетам и да откријам некои нови, но и стари места кои имаат своја приказна.Старата чаршија  е едно посебно и прекрасно место, со свој специфичен изглед и дух, место кое крие многу приказни и секогаш со радост го посетувам.Денес за првпат го посетив Капан ан, место со интересна историја.Додека пиевме кафе со другар ми Мартин, кој воедно е заслужен и за сликите, дојдоа повеќе групи на туристи и беа воодушевени од она што го видоа.Колку и да ја шетам чаршијата сепак секогаш наоѓам нови катчиња кои ме оставаат без здив.Но, како вистински странец продолжив кон нови локации, и ги посетив новиот театар и Музејот на Македонската Борба, овојпат само од надвор, а  следниот пат ќе ја разгледам и внатрешноста.Сонцето премногу ме грееше, па ми ја одзеде силата.Плисирана сукња и маичка беа мојот денешен избор, со неизбежните мои модни детали.Во продолжение и сликовит приказ на мојата денешна прошетка, се надевам дека ќе ви се допадне она што ќе го видите.


Tuesday, June 4, 2013

Bagalicious

Hello darlings!It's June but I don't feel like it really is, to be honest.The weather is crazy, and it makes me sick.But enough for it, today I would like to present to you my outfit.Maxi skirts are must have, this one belonged to my mother, but now it is mine.My biggest passion are bags, and I was really happy when I found this T-shirt with bag on it.It matches perfectly with the skirt, it has the same bronze color on it.It was a bit sunny, and a bit windy so I wore this red sweater and creamy ballet flats.My most beloved Gucci bag also matches perfectly with the whole outfit.You already know that earrings and rings are my must worn accessories.
Wishing you all great days!

                     My favorite dessert ~ Yummy Cheesecake